Welke maat koekenpan moet je kiezen?

Wanneer je een nieuwe koekenpan nodig hebt, is een van de overwegingen vaak de grootte. Het gaat niet alleen om de opbergruimte in de keuken, maar ook om het type koken dat je vaak doet, en voor hoeveel mensen je meestal kookt. Een koekenpan is een centraal onderdeel van de keuken, dat moet aansluiten bij jouw kookgewoonten en behoeften. Deze gids helpt je te begrijpen welke maat koekenpan het beste past bij jouw behoeften.

Gids voor het kiezen van de maat van de koekenpan

20 cm koekenpan

Deze maat is perfect voor individuen of wanneer je slechts een kleine hoeveelheid voedsel moet bereiden. Ideaal voor omeletten, een paar gebakken eieren of andere kleine porties. Vanwege zijn compacte formaat is het ook gemakkelijk op te bergen in kleinere keukens.

24 cm koekenpan

Een uitstekende maat voor dagelijks gebruik in kleinere huishoudens van 1-3 personen. De grootte is ook perfect voor koppels die gevarieerde gerechten willen bereiden zonder dat de pan te groot wordt.

26 cm koekenpan

Deze maat is zeer veelzijdig en ideaal voor 3-4 personen. Het kan een reeks verschillende gerechten aan, van grotere hoeveelheden groenten tot grotere stukken vlees.
Perfect voor een gemiddeld gezin dat flexibiliteit wil zonder dat de koekenpan te overweldigend is qua grootte.

28 cm koekenpan

Deze maat is een typische standaardpan, die ideaal is voor een groter gezin. Het biedt goede ruimte om grotere porties te koken, zoals hele braden of meerdere porties tegelijk. Deze maat is ook goed voor degenen die grote hoeveelheden voedsel willen bereiden.

30 cm koekenpan

Deze maat is ideaal voor degenen die ruimte nodig hebben voor geavanceerde kooktechnieken of om grote hoeveelheden voedsel te bereiden. Deze maat is perfect als je vaak kookt voor feestjes of grote familie-evenementen waar capaciteit en efficiëntie sleutelwoorden zijn.

Korte info over ONYX Cookware koekenpannen

ONYX Cookware koekenpannen zijn ontworpen met een focus op kwaliteit en functionaliteit. Elke pan heeft een keramische non-stick coating die vrij is van PFAS, wat zorgt voor een gezondere manier van koken. Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling krijg je elke keer uniforme resultaten, of je nu steaks, pannenkoeken of gesauteerde groenten maakt. Al onze pannen zijn robuust genoeg om het gebruik van metalen gereedschap te weerstaan en kunnen veilig in de vaatwasser, wat het opruimen moeiteloos maakt. Bovendien zijn de pannen ovenbestendig, wat extra flexibiliteit aan je koken toevoegt. Onthoud echter dat de pannen moeten afkoelen voordat ze worden afgespoeld, om hun duurzaamheid over tijd te behouden.

Deze combinatie van duurzaamheid en gezondheidsvriendelijke materialen maakt ONYX Cookware koekenpannen een uitstekende keuze voor iedereen die waarde hecht aan kwaliteit en veiligheid in hun keuken.

Koop een koekenpan van ONYX Cookware

Nu je een beter begrip hebt van welke maat koekenpan het beste past bij jouw behoeften en de unieke voordelen van ONYX Cookware's koekenpannen kent, is het tijd om je kookervaring nog beter te maken. Je vindt de koekenpannen hier, waar je het volledige assortiment kunt bekijken en de koekenpan kunt vinden die je nieuwe favoriet in de keuken zal worden.

Producten gebruikt in dit artikel

Lees meer
Lees meer
Lees meer