Inspiratie - Veganistische bananenpannenkoekjes met chocolade

Recept – Veganistische bananenpannenkoekjes met chocolade

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 1 kop havermelk
  • 100 g volkorenmeel
  • 2 el agavesiroop
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel geplette kardemom
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Snijd de banaan doormidden en blend een halve banaan met de havermelk. Doe het bananenmengsel samen met het volkorenmeel, de agavesiroop en het cacaopoeder in een kom en klop alles met een garde goed door elkaar. Voeg het vanillepoeder en het bakpoeder toe en klop het mengsel nog een keer. Het moet een dik beslag worden, dat nog wel kan druppelen.
  2. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  3. Gebruik 2 eetlepels van het beslag om pannenkoekjes te maken in Amerikaanse stijl. U kunt er 2 of 3 tegelijk maken. Bak de pannenkoekjes aan elke kant 2 tot 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer met de agavesiroop, de andere helft van de banaan en naar smaak ook met bosbessen.
  4. Eet smakelijk!

Geschreven door: Onyx Cookware