Inspiratie - Salade met gegrilde geitenkaas

Salade met gegrilde geitenkaas

Ingrediënten

  • 300 gr rode kool
  • 100 gr beetroot-kraut van Kattinge Kraut
  • 50 gr hazelnoten
  • 1 appel
  • 2 rode uien
  • 100 gr vijgen (vers of gedroogd)
  • Verse tijm
  • 120 gr verse bessen (in de video gebruiken we bramen, maar alle bessen zijn geschikt)
Vinaigrette
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 3 el olijfolie
  • 0,5 el appelazijn
Gegrilde geitenkaas
  • 180 gr stevige geitenkaas in een rolletje
  • 10 walnoten
  • Een beetje honing
Als garnituur
  • Heerlijk brood - bij voorkeur geroosterd.

To-Do

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C (heteluchtoven)
  2. Snij de geitenkaas in mooie plakken en leg ze ongeveer 10 minuten in de oven. Of tot ze mooi goudbruin zijn. Snijd ondertussen de rode kool fijn en meng in een kom met het beetroot-kraut.
  3. Rooster de hazelnoten in een koekenpan op een hoog vuur tot het velletje barst. Zet opzij om af te koelen. Het velletje is makkelijker te verwijderen wanneer de hazelnoten afgekoeld zijn.
  4. Bereid de vinaigrette.
  5. Snijd de vijgen, rode uien en appels in stukjes en meng ze door de salade met de vinaigrette, hazelnoten, verse tijm en verse bessen.
  6. Schik de geitenkaas samen met de walnoten op een bord en besprenkel met een beetje honing. Serveer de geitenkaas met de salade en een paar sneetjes van het knapperige brood.
  7. Werk af met een takje verse tijm.

Geschreven door: Onyx Cookware