We hebben de meest voorkomende vragen die we ontvangen over onze keukenmessen verzameld. We hopen dat deze FAQ-sectie je vragen beantwoordt. Als je niet vindt wat je zoekt, ben je altijd welkom om direct contact met ons op te nemen!

Onze ONYX COOKWARE™ messen kunnen gemakkelijk een vaatwasser aan en worden daar zeker niet bot van!

Coatings kunnen over tijd afslijten of vervagen, maar dit gebeurt niet met onze legering, zoals we het noemen in plaats van coating. De reden hiervoor is dat het op atomisch niveau aan het staal is gebonden.

De titaniumlegering zorgt voor een extra harde en slijtvaste oppervlakte. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het plaatsen in de vaatwasser. Het enige waar je op moet letten, is dat de messen niet tegen losse voorwerpen aanstaan, aangezien dit je mes tijdens het wassen kan beschadigen. We raden aan om het mes na het wassen te polijsten om het mooie oppervlak te behouden.

De messenslijper werkt het beste op onze ONYX COOKWARE™ messen, die een hardheid van HRC 64 hebben. Het mes moet recht gehouden worden tijdens het slijpen in de messenslijper. Het mes wordt geslepen als er onregelmatigheden in het blad zijn en/of als je een schone en scherpe rand in het blad weer nodig hebt.

Het is belangrijk om het mes te reinigen voor het slijpen - plaats de messenslijper op een vlakke ondergrond en haal het mes rustig door de messenslijper. Het is belangrijk om te benadrukken dat het mes niet naar beneden gedrukt of geforceerd moet worden tijdens het halen door de slijper. De messenslijper doet het werk voor je - je hoeft alleen het mes in de opening te leggen en het erdoor te trekken.

Een ONYX COOKWARE™ mes moet worden geslepen onder een hoek van 13° aan elke kant of een hoek van 26° wanneer beide zijden tegelijk worden geslepen.

De Rockwell-schaal is een internationaal erkende schaal die de hardheid van het staal van een keukenmes definieert. Dit wordt gebruikt om keukenmessen een beoordeling te geven die definieert hoe hard het staal van het mes is.

Bij het kiezen van keukenmessen is HRC (hardheid) een van de belangrijkste punten, omdat dit zowel de kwaliteit van het staal als het algemene vermogen van het mes om scherp te blijven, definieert. Keukenmessen met een hogere HRC betekenen dat de messen scherp en functioneler blijven over een langere periode. Een hoge HRC zorgt voor een langere levensduur en messen van uitstekende kwaliteit.